dissabte, 5 d’abril del 2014

PRÀCTICA 7

PHOTOPEACH

 Ìndex:

1. Característiques
2. Com usar-ho
3. Com crear una presentació
4. Opinió personal i ús educatiu



 1. Característiques

PhotoPeach és un nou servei web que ens ofereix la possibilitat de crear un slideshow amb les nostres fotografies i compartir-ho a través de diferents mètodes.

El slideshow et permet explicar una història amb imatges, a les quals els pots agregar capciones, fons i fins a música. El procés és simple i a més gratuït. Devem dur a terme 4 passos, que d'acord a la quantitat d'imatges i complexitat que tingui el slideshow, ho podrem crear en forma ràpida i fàcil. Solament pugem les imatges, arreglem l'ordre en què apareixeran, agreguem la música i pressionem Finish. En qüestió de segons tindrem el slideshow el quin podrem incorporar en la nostra web, blog o compartir a través de *IM, email o qualsevol xarxa social. 

A continuació, explicaré de forma més detallada com s'utilitza.


 2. Com usar-ho

El primer que hem de fer és escriure al nostre cercador, en el meu cas Google, Photopeach. Hem de fer clic a la primera opció que ens ix i ja ens trobem dins de la pàgina principal d Photopeach. A continuació hem de registrar-nos, és un procés molt senzill en el qual hem de posar un nom d'usuari el nostre correu electrònic i una contrasenya.  Per a registrar-nos solament hem de donar a sing un for free que apareix a la imatge superior. Si ja tenim un compte solament hem de fer clic a log in. Una vegada ens hem registrat apareixerà aquesta pàgina:

 A la part superior i dins d'un cercle trobem diferents paraules que a continuació explicaré:
  1. Home: és la pàgina principal, on trobem la gen que ens segueix, podem seguir als nostres amics o buscar-los. A la dreta a la part inferior trobem les següents opcions:
Your stats: fa referència als comentaris rebuts, nombre de visites, les teues publicacions...entre atres coses

Following: són les persones a ls que segueixes i els que et segueixen a tu. Si fem clic a "find your favorite creator or friend" podem cercar presentacions sobre el tema que desitgem o buscar als nostres amics. Si fem clic açi ens porta directament a altre apartat animenat creator on les presentacions de la resta de usuaris es troben classificades com si fora un ranking, les més vistes, les més comentades...



 2. My shows: en aquest apartat trobem les meues presentacions, diapositives els meus favorits...
3. Explore: podem cerca tot tipus de presentacions, i ens apareixen diferents categories i totes les presentacions que podem trobar dins de cada categoria.

 4. Creator: trobem el ranking amb les diferents categories 

Al costat trobem altres paraules com són:
Setting: des d'on podem modificar la nostra imatge, nom d'usuari, contrasenya... i totes les opciones que apareixen en la següent imatge



També trobem altres dues opcions com són help, que ens porta a una pàgina on ens expliquen el funcionament de Photopeach i log out, que és on he de donar si volem eixir o entrar amb altres compte.

Una vegada explicats tots el elements de Photopeach explicaré com crear una presentació amb aquesta eina TIC.

3. Com crear una presentació amb Photepeach

 El primer que hem de fer, des de home és donar-li a upload photos. És molt recomanable, a l'hora de fer una presentació tenir les imatges ja descarregades al nostre ordinador abans de començar a crear la presentació.
A continuació, seleccionem les imatges que volem posar des de el nostre ordinador i ja esten pijades per a la presentació.
Les imatges apareixeran com es veu en la fotografia de dalt, i als tres apartats que posa baix ens diu que per a canviar l'ordre fem clic a un i soltem on vulguem posar-ho. Una vegada selecionades totes les imatges que volem a la nostra presentació i posades en l'ordre adequat li donem a next.
Ens apareixerà la següent imatge:



 Aquest és el segon pas on li posen nom a la nostra presentació, també podem modificar la velocitat i a més podem afegir música. El més recomanable és que la música la posem des de youtube, ja que si és descarregada solament es podra veure amb la versió premium.. També podem descriure breument de que va la nostra presentació i aquest comentari apareixera en les diapositives. Una vegada seleccionada la música li donem a next.


 Una vegada visualitzada la presentació ens ix l'opció d'afegir un comentari. També, a la part dreta ens apareixen diversos símbols que volen dir que podem compartir la presentació amb les xarxes socials com Facebook o Twitter

A la part superior ens apareix edit i si fem clic trobem moltes opcions com podem veure a la següent imatge:


  •  Edit caption and photos: ens permet modificar les imatges, canviar el seu ordre, escriure un comentari baix de cada diapositiva, posar-les en forma de quiz, modificar la seua velocitat, copiar les imatges, borrar-les... Quan ja hem fet tots els canvis que em volgut li doem a ok per a que es guarden. 
  • Edit music and title:podem modificar el titol de la presentació, la velocitat de la música i quan hem terminat totes les modificacions donem a save per a guardar-les.
  • Add photos: podem afegir imatges des de programes com són Picassa o Facebook
  • Manage comments: podem mediar els nostres comentaris, permetre que tot el món ens comente, o salment els nostres coneguts..tot segons els nostres interesos i preferències
  • Delete this show: és l'opció per a borrar la presentació
  • Download this show: descarregar la presentació que hem fet

 Això és tot sobre Photopeach, per a reforçar els coneixements i per a entrendre a la perfecció totes les opcions que ens dóna aquesta ferammneta tecnològica afegisc un tutorial sobre com s'utilitza. En ells podem trobar les opcions que jo he explicat abans, però, com que va realitzant els pasos a l'ordinador i nosaltres podem veure.los, de segur que si teniu cap dubte amb aquest tutorial compreneu tot a la perfecció.




4. Opinió personal i ús educatiu 

És cert que hi ha molts programes gratuits amb els que podem contar històries mitjançant diapositives en les quals combinem imatges, textos i audios, però pocs tenen tan bons resltats com Photopeach. És tracta d'un servei novedós i altament útil parlant des de el punt de vista educatiu ja que té un valor didàctic enorme. La seua interfaz és molt intuitiva i els resultats són sorprenentment atractius i vistosos.

En la meua opinió, una de les millors formes de donar vida a es activitats que es fan als centres educatius és creant i publicant a internet una presentació amb fotografies, textos i música.  Photopeach té molts usos didàctics que es poden fer a l'aula com són: creació de qüestionaris, creació de contes, narracions, poesies, històries, bibliografies, cançons...ambientades amb música i imatges. També pot ser una ferramenta molt interessant per a fer presentacions d'eixides amb els nostres alumnes, exposicions dels seus treballs, celebracions en el centre, festivals...

Com ja sabem, Photopeach és una aplicació en linea que ens permet creat sorprenents i atractives presentacions i un aspecte molt important és que e stracta d'unservei gratuit que podem compartir per correu o a través de les xarxes socials. Et permeteix crear una història amb imatges texto i música, és a dir, et permet fer una historia digital. Una de les seues principals característiques és que et dóna la possibilitat de crea un qüestionari amb molt valor didàctic, al mateix temps que treballem la intel·ligència visual.

Alguns dels seues avantatges són:
  • Incrementa l'interés dels estudiants per tees com són la història, graografia, matemàtiques...
  • Fomenta l'ús de les TIC per part dels docents
  • Deixa de donar tanta importància al llibre i més a les TIC
  • Ens permet realitzar videos en qüestió de minuts
Uns exemples que a mi m'agradaria fer a l'aula amb aquesta ferramenta TIC poden ser:
  1. Els alumnes ens conten una experiència personal o vivència, per exemple que han fet a l'estiu
  2. Fan un reportatge sobre un pais on els agradaria anar


A continuació vos presente la meus presentació amb Photopeach sobre la temàtica de :







Els climes d'Espanya on PhotoPeach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada