diumenge, 23 de març del 2014

PRÀCTICA 6

GLOGSTER

Ìndex:
  1. Definició
  2. Com crear un compte
  3. Com utilitzar Glogster
  4. Opinió personal i ús educatiu


1. Definició

Gloster és una eina que ens perte fer i crear un mural personalitzat a traves de l'ordinador. Podem dir que Glogster és una xarxa social que permet als usuaris crear cartells interactius, llibres o glogs. És a dir, es tracta d'una imatge interactiva i multimedia que sembla un cartell, però els lectors poden interactuar amb el contingut. A l'actualitat aquesta xarxa social compta amb més d'un milió d'usuaris enregistrats. Hui en dia esta posant-se de moda sobretot per a la publicitat. L'usuari pot insertar un texto, imatges, fotos, audios, vídeos, efectes especials i altres elements als seus glogs per a generar una creació multimédia en línea. Altres opcions que et dóna Glogster és poder compartir els teus cartells amb altres usuaris en la propoa pàgina, es pot també incrustar-los en wikis o blogs i compartir-los  a traves de xarxes socials com Facebook o Twitter. L'objectiu principal és que els usuaris pugan insertar i integrar dinàmiques multisensosials en els recursos tradicionals de text com són els murals. Glogster edu es va posar en marxa a 2009 per a servir a la comunitat educatius i permet als mestres i alumnes utilitzar els Glogs com ajudes i suports a la instrucció.

Font de l'imatge

2. Com crear un compte

Hem de posar al nostres cercador Glogster i hem de fer clic a la primera opció. Ens apareixera la següent imatge i hem de fer clic a "go to Glogster.com" que ix a la part dreta de color rosa


Fem clic i ens trobarem que hem de clicar a "Sing up" i després a  "create a new account" si eés la primera vegada que ens fiquem i no tenim compte. Ens apareixeran unes dades per a omplir i una vegada les hem escrit ja podem accedir al nostre compte.


Si ja teniem un compte solament donant a "log in" i posant el teu nom i la contrasenya ja et trobes dins de la pàgina. També podem trobar el sómbol de Facebook, això vol dir que posant el contres compte de Facebook ja podem tenir un compte de Glogster.



3. Com utilitzar Glogster

Quan ja ens trobem dins ens apareixerà la pàgina principal, com si fora els nostre escriptori de Glogster.


A la part superior tenim les opcions de:

  • Dashboard: fa referència a la nostra pàina principal, a l'escriptori on trobem les últimes novetats i publicacions dels usuaris
  • My Glogster: es el lloc des d'on pots visualitzar els murals que ja tens fets. Dins d'aquesta opció podem modificar el nostres Glog, per exemple a l'opció de template podem canviar l'estructura del nostre escriptori, amb background podem canviar l'imatge de fons de l'escriptori, podem modificar els colors...És a dir, et permet modificar-ho per a que siga el més personalitzat possible.
  • Explore: podem investigar i trobar tot tipus de Glogs
  • Search: és un cercaor i si posem una paraula clau, podem trobar Glogs del tema que hem elegit.
Per últim si donem a "Poster Glog" estem creant ja el nostre mural. Aquest és el disseny més recomanable per als principiants, ja que és el més senzill. Jo utilitzare aquest disseny.
Una vegada enns trobem dins podem començar a crear el nostre mural i a aafegir tota la informació que vulguem.
 A la part superior trobem diferents opcions:


Si fem clic a la primera d' elles, a text podem afegir diferents entrepans per ea excriure al seu interior els missatges que vulguem. Hi ha una ampla gama d'entrepans a elegir i són molt variats.

Com podem veure a aquesta imatges a "tools" ens ixen les opcions de baix de image, wall..., a la fletxa que puja cap a dalt podem pujar arxius i a la del costat podem posar enllaços.
Una vegada seleccionat l'entrepà que més ens agrada tenim diferents opcions per a treballar amb ell.


Amb les fletxes podem canviar la seua mesura o la seua rotació. D'altra banda, damunt de l'imatge trobem una paperera amb la que es pot borrar i eliminar l'entrepà, al seu costat trobem un candat amb el que bloquejem l'imatge i no es pot modificar, la fletxa ens indica desfer els ultims canvia, al seu costat tenim l'opció de duplicar i finalment portar al fons o davant.
Baix de la paraula text tenim més opcions. Amb la primera de davall podem canviar el color de l'entrapà, seguidament podem fer un hipervincle o enllaç, ab1 és l'opció de canviar la mesura i color de la lletra i a bareta màgica ens permet posar efectes, com per exemple les sombres.

Si fem clic a l'opció de gràfics, podem afegir qualsevol eleemnt que vulguem al nostre mural i amb l'imatges tenim les mateixes opcions que abans per a modificar-la. Podem trobar algunes imatges amb animació, és a dir, que es mouen. Com podem observa a l'imatge, podem fer les mateixes modificacions o canvis que abans

A cotinuació entrem dins de Imatge i aquesta opció ens permet cercar una imatge a Google o Picassa. Una vegada seleccionada la imatge podm afegir-li un marc fent clic a "add frame". Podem fer.li les mateixes modificacions abans esmentades.

A wall també hem d'elegir una imatge i ens dóna l'opció de posar-la com a fons.
Page ens permet posar uma imatge darrere del mural, és a dir, posariem com un borde a la nostra imatge.
Audio és altra opci´ño molt important amb la qual  podem afegir una grabació o una canço abans descarregada per nosaltres mateixos. Una pàgina recomanable per a fer descargues és Jamendo.
A vídeo podem afegir qualsevol vídeo i aquestos podem trobar-los a Youtube o Vimeo. Una vegada seleccionat el vídeo podem posar-le un marc.

Apareixen també les opcions de Preview, que vol dir vista prèvia. També està l'opció de Save que si li donem hem de posar el nom del glog i els seues tags o paraules claus. A més, podem elegir si volem que el nostre glog siga públic o privat.


Aquestes són totes les opcions que et dóna Glogster per a crear el teu mural personalitzat. També pots veure diferents comunitats de glogs que hi haja, enviar missatges a altres usuaris entre altres opcions.

4. Opinió personal i ús educatiu

L'ús dels murals va ser una pràctica en les aules, en qualsevol nivell educatiu i àrea, per a presentar i compartir projectes amb un format i disseny atractiu que permet sinsetitzar els coneixements i la informació sobre un tema concret. Amb la creació de la web 2.0 es va creat glogster, eina que permet crear i compartit en la xarxa projectes elaborats per l'alumnat. Amb aquesta eina el temps i l'espai no són un problema o un obstacle per a que alumnes de diferents centres puguem treballar en un projecte comú.

Altra de les característiques principals de Glogster és que permet incorporar amb molta facilitat textos, enllaços, imatgenes, arxius de audio o vídeo... D'altra banda, podem destacar que es tracta d'una ferramenta molt atractiva per a l'alumnat ja que ofereix una gran varietat d'estils de disseny per a configurar els diferents elements que formen part del poster com són les imatges, audios i vídeos,.. En definitiva, parlem d'un cartell interactiu i multimèdia.

En la meua opinió, Glogster ens pot oferir una amplia gama d'usos, alguns d'aquestos usos poden ser:
  1. Presentació de projectes d'investigació
  2. Realització de cartells divulgadors i d'animació sobre qualsevol llibre, per exemple
  3. Podem treballar la publicitat mitjançant aquest recur, donant les característiques propies dels anuncis publicitaris i després els alumnes han de crear un, és a dir, que la teoria la posen en pràctica.
  4. Guíes turñistiques, o exposicions sobre qualsevol lloc o ciutat
  5. Reportatges sobre qualsevol tema en concret, com per exemple comn han influit les TIC  l'educació
Aquestos són alguns dels usos que els alumnes poden fer de Glogster, és a dir, són tasques que poden ser encomanades pel mestre i els alumnes hand e realitzar-les, sempre usant i experimentat ells mateixos amb el programa. Però, no hem d'oblidar que els mestres poden trobar el Glogster una ferramenta o suport molt vàlid per a presentar continguts de forma més motivadora i atractiva.

Per a qualsevol dels usos anomenats abans, és necesari una metodologia molt activa, de treball per projectes, en la que la competència d'autonomia personal i de desenvolupament de les TIC es troba molt present, a més de que els alumnes treballen i aprenen fent, és un aprenentatge molt vivencial on els nens són els protagonistes i ells mateixos experimenten.

Per últim, m'agradaria afegir un vídeo on s'explica de manera molt detallada com pot crear-te un glog i les opcions que et dona. es tracta d'un tutorial molt il·lustratiu ien el queal de manera molt senzilla i clara es comenta com s'usa Glogster.


A continuació afegisc el meu Glog de Glogster. Espere que vos agrade!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada