dissabte, 22 de febrer del 2014

PRÀCTICA 4: POWER POINT

POWER POINT: CONTE MULTIMÈDIA

En la següent entrada del meu bloc explicaré de forma detallada totes les opcions que ens dóna el programa anomenat Power Point.

ÌNDEX:

  1. Definicó Power Point
  2. Característiques de Power Point 2010
  3. Procés i passos per a crear un conte multimèdia a Power Point
           a) Inici
           b) Insertar
           c) Disseny
           d) Transicions
           e) Animacions
           f) Presentació amb diapositives
           g) Revisar
           h) Vista
     
     4. Opinó personal i aplicació a l' àmbit educatiu

  1. Definicó Power Point:

Power Point és un sotware que ens permeteix crear materials per a utilitzar en projectes. Amb Power Point podem insertar textos, imatges, ilustracions, dibuixos, tables, gràfics pel·licules...i pasem d' una diapositiva a altra com si fora una presentació amb diapositives. A més podem animar textos e ilustracions en la pantalla usant les característiques d' animació i també podem agregar una narració o efectes de soroll. Power Point és una part d' Office, un conjunt de productes que combina varios tipus de software per a crear documents, fulles de cálculs, presentacions i administrar correus electrònics.

Altra definició moolt completa de Power Point pot ser: Programa que permeteix fer presentacions i es usat ampliament en el sector dels negocis i també l' educatiu. Es tracta d' un software que permeteix comunicar idees i projectes a un directori, a una classe de col·legi o universitaria, com és el nostre cas. El seu sistema és molt senzill: es creen diapositives o slides que contenen informació, en format de text, dibuixox, gràfics o vídeos. A aquest enllaç trobem una definició molt completa i detallada del concepte de Power Point.



Ací adjunte un vídeo en el que breument, en tan sol un minut, ens expliquen molt visualmente el concepte de Power Point i les seues característiques principals.

  2. Característiques de Power Point 2010:

Si visualitzem aquesta diapositiva trobem les principals característiques de la versió de Power Point 2010.

Aquesta imatges l' he tret d' un Power Point en el que s' expliquen tottes les característiques i principals usos d' aquesta versió del programa


 3. Procés i passos per a crear un conte multimèdia a Power Point:

A continuació explicaré de manera molt detallada les opcions que ens dóna Power Point a l' hora d' el·laborar un conte mutimedia. En primer lloc, comentaré que accions podem fer a cadascun dels apartats que ens ixen a la part superior quan fem clic al programa Power Point a la versió 2010.


a) Inici:

A inici podem trobar les opcions bàsiques i conegudes per tots com podem ser copiar, tallar, pegar...a més d' insertar diapositives noves, modificar el disseny de les diapositives, restaurar les diapositives, és a dir, tornar enrrere i desfer els últims canvis. També podem agefir seccions que són mes espais on poder escriure a la diapositiva Trobem les opcions de modificar la lletra, el seua tamany, color, tipus...Inclús podem modificar i organitzar el dibuix a les opcions d' estils ràpids i d' organitzar.

b) Insertar:

Aquesta part és més complexa i el·laborada que l' anterior ja que té mes opcions i podem fer més canvis i modificacions al nostre Power Point des d' aquesta pestanya. Podem insertar tot tipus d' elements, des d' una tabla fins a una imatge, video inclús so. A continuació explicaré un per un tots els elements que poden ser insertats al nostre conte.
  • Tabla: podem insertar una tabla i elegir nostraltres mateixox la seua grandària, és a dir, el nombre de files i de columnes que tindrà. També ens dóna l' oportunitat de dissenyar nosaltres la nostra tabla personalitzada dibuixando-la. A més podem afegir una fulla de càlcul d' excell.
  • Imatge: podem afegir qualsevol imatge que tinguem al nostre ordinador. Una vegada hem escollit quina imatge posar li donem a aceptar i ja està l' imatge al nostre Power Point. Ara tenim diferents opcions per a modificar l' imatge al nostre gust.  

Tenim les opcions de llevar fons, corregir (on podem modificar la nitidex, brillo i contraste de l' imatge), el color també es pot modificar, fins i tot podem afegir-le efectes artístics a la nostra imatge. Al costat, torbem les opcions de comprimir imatge, canviar i reestableixer imatge. A continuació trobem els estils de l' imatge on podem afegir un marc, donar-li otra forma a l' imatge...


Seguidament trobem altres tres opcions molt importants: contorno de l' imatge (on podem modificar el seua mar, el grosor i color), efectes de l' imatge és una opció molt interessant ja que amb ella tens accés a una amplia gama de modificacions de l' efecte on podem trobar  des d' una imatge mésil·luminada fins a un gir en 3D


  

 
 Per últim està l' opció de disseny de l' imatge amb la qual podem afegir diferents formes  a la nostra diapositiva. Sense oblidar que també podem modificar la granària de l' imatge.
També podem afegir imatges predissenyades, captures de fotografies, fins i tots albums de fotos
  • Formes, smartart, gràfics: tenim l' oportunitat d' incloure a la nostra presentació tot tipus de formes geomètriques. Quan afegim una forma geomètrica, podem fer clic en ella al botó dret i ens eixiran diverses opcions. Si fem clic a hipervincle podem fer que eixa figura ens porte fins on nosaltres vulguem: un document, una pàgina web, altra diapositiva de la nostra presentació... Això també ocurre al les imatges, també en elles podem crear un hipervincle. 
  • Hipervincle: podem insertar un hipervincle on escribir el text que volem que ens aparega i la direcció web o document, inclús la diapositiva a la que volem anar
  • Acció: podem configurar l' acció i aconseguirem que al fer clic a un lloc determinat passe a la següent diapositiva, o que s' escolte un so. També podem configurar aquestes opcions però sense la necessitat e fer clic, solament pasant la fletxa per damunt d' un lloc en concret
  • Vídeo: podem insertar un vídeo des de tres llocs diferetns: d' un arxiu, des d' un lloc web fns i tot vídeos d' imatges predissenyades. Seleccionem el vídeo que volem, li donem a aceptar i ja el tenim a la nostra presentació power Point.
  • Audio: tenim l' opció d'afegir un audio a la nostra presentació des d' un arxiu, audis predissenyats i també podem grabar un audio nosaltres mateixos.

c) Disseny:

Amb aquesta opció tenim la possibilitat de configurar la pàgina i modificar l' orientació de les diapositives. a més tenim una gran quantitat de dissenys per a afegir a la nostra presentació. Una vegada hem escollit un disseny, totes les diapositives tenen aquest mateix disseny. També podem modificar els color, les fonts i efectes dels diversos dissenys que ens presenten. Hi ha altra opció molt interessant que es diu estils de fons i en la qual modifiquem el fons de les diapositives, fent-ho més clar o més oscur, segons el nostre gust.A més, podem afegir una imatge que ens agrade i posar-la de fons donant-li dins d'estil de fns a formant del fons. Afegim el arxiu que nosaltres vulguem i ja tenim un fons personalitzat.


d) Transicions:

El programa Power Point ens ofereix una gran quantitat de transicions per a posar quan volem anar d' una diapositiva a una altra. Moltes d' elles són peculiars i molt curioses i proporcionen vitalitat al pas ' una diapositiva a altra. Alguns de les més peculiars, en la meua opinió, son les transicions de volar i de disolver. A més, al pasar d' una diapositiva a altra podem afegir un so, determinar la duració del mateix i escollir a quines diapositives s' aplica. També, per a passar a la seguent diapositiva podem establir que siga fent clic amb el ratolí o que les diapositives es pasen soles després d' un determinat temps, mesurat en segons. Per últim, a opcions d' efecte podem determinar des de quin lloc volem que es produísca la transició, dreta o esuerra.



e) Animacions:

Aquesta opció ens permet que les imatges, quadres d etext fins i tot els símbols o figures que hem afegit a la nostra diapositiva es presenten amb moviment. Ens presenta una gran quantita de maneres amb les que apareixen els elements abans nombrats. Una vegada elegida l' animació que més ens agrade, podem donar-li a opcions d' efectes la direcció i l' origendel moviment de la figura assenyalada. Altra opció que tenim és agregar animació


Altra opció que teni és agregar animació, on podem trobar tot tipus d' animacions i estan classificades si són d' entrada, èmfasis o eixida. Al panell d' animació podem veure totes les modificacions fetes i a l' opció de desencadenar podem dr si els oviments tenen lloc amb un clic de rató. Als internavls, podem modificar l' inici, la duració fins i tot si volem un retard en les nostres animacions

f) Presentació amb diapositives:

Açí podem elegir des d' on começe la nostra presentació. Pot començar des del principi, des de la diapositiva en la que ens trobem en eixe moment...També tenim l' opció de personalitzar la nostra presentació, ocultar algunes diapositives, configurar els intervals, i també, una opció molt curiosa és la de grabar la presentacio amb diapositives amb l' objectiu de conèixer quant temps dura la nostra presentació.

g) Revisar:

Amb aquesta opció el programa Power Point ens ofereix l' opotunitat de revisar-nos les faltes ortogràfiques que hem pogut tenir al llarg de la nostra presentació. També podem traduir i modificar l' idioma en el que està feta la presentació.

h) Vista:

Tenim l' opció de visualitzar les nostres diapositives de manera norma com una lectura, A més podem escollir el patró de diapositives, documents i notes. Altra opció és activar el zoom i ajustar a la finestra. També podem modificar el seu color i ajustar segons color, o tonalitats de grisos, també blanc i negre.


4. Opinó personal i aplicació a l' àmbit educatiu

Power Point és una ferramenta que ens ofereix Micrisift Office per a crear presentacions. Una de les principals funcions d' aquestes presentacions és usar-les a l' ensenyança com a suport per al mestre en un determinat tema. Altres usos relacionats amb l' àmbit educatiu podem ser exponer resultats d' una investigació o d' un treball. Es tracta d' una eina molt útil ja que amb ella podem crear de manera molt senzilla i ràpida, però amb molta calitat tot tipues de presentacions. Les presnetacions, formades per diapositivas podem contenir gràfics, dibuixos, imatges, vídeos, sons...per això podem elaborar una presentació molt completa.

Una de les aportacions que els mestres han de fer a l' escola és la de adaptar-se als nous temps i modificar les seues tendències d' ensenyança i aprenentatges al canvis constats que sufrix la societat. La tecnologia influix ja que està present a tots els llocs i actualment està integrada a tots els àmbits de la nostra vida. Hem de ser conscients que la tecnologia soporta l' ensenyança de manera molt efectiva.

La integració de la tecnologia és un procés que requereix temps i suports i el seu ús ha de proveer condicions cap a un aprenentatge profund. Però, hem de ser conscients de que encara que hi haja ordinadors o projectors al nostre centre, això no vol dir que l' aprenentatge siga millor. Per a que l' ús de le tecnologies siga eficient, hem de planificar-ho.

Nosaltres, els estudiants de l' Universitat d' Alacant, utilitzem  dia a dia les noves tecnologies, i en concret, les presentacions Power Point. Els mestres que ens donen classe expliquen les assignatures a partir d' aquestes presentacions. A més, nosaltres a l' hora de realitzar qualsevol presentacion a tota la classe hem de realitzar un Power Point.

Personalment, aquesta pràctica me ha sigut molt profitosa, ja que es cert que sñi que sabia com fer presentacions Power Point, però realment no coneixia totes les oportunitats que et donava aquest programa per a fer molt més curioses i atractives les nostres presentacions.


Per últim, afig un vídeo en el que s' explica com podem crear una presentació amb tots els pasos, usant el software de Power Point 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada